Ο Κώστας Μόντης και ο Μουτουλλάς 21/06/2014

Published by moutoullas on

← Πίσω
Ο Κώστας Μόντης και ο Μουτουλλάς

Ο μεγάλος ποιητής της Κύπρου – και όχι μόνο – Κώστας Μόντης, ο οποίος είχε προταθεί για βραβείο Νόμπελ, παραθέριζε για πολλά χρόνια στον Μουτουλλά από την δεκαετία του 1930 μέχρι την δεκαετία του 1960. Επίσης έγραψε για τον Μουτουλλά 4 ποιήματα και 3 πεζά κείμενα.
Το 2014 έχει ανακηρυχθεί ως «έτος Κώστα Μόντη» και θεωρήσαμε ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία να τιμήσουμε τον Κώστα Μόντη μια και ο ίδιος έχει τιμήσει με τόσο ιδιαίτερο τρόπο τον Μουτουλλά.
Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον Μουτουλλά, το Σάββατο 21 Ιουνίου, εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου ποιητή. Παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας, ο Μητροπολίτης Μόρφου, αρκετοί άλλοι επίσημοι, μέλη της οικογένειας Κώστα Μόντη και πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Φειδίας Κουντούρης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του ποιητή με τον Μουτουλλα.
Για την ίδια σχεση μίλησε ο Αντιπρόεδρος του «ιδρύματος Μόντη» ο γιος του ποιητή Θεόδουλος Μόντης.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο μεγάλο ποιητή και επαίνεσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτουλλα και τον Σύνδεσμο Αποδήμων Μουτουλλα για την εξαιρετική πολιτιστική δραστηριότητα που οργάνωσαν.
Για τα κείμενα του Κώστα Μόντη για τον Μουτουλλά μίλησαν ο λογοτέχνης κ. Νίκος Οραφανίδης και ο ιστορικός κ. Πέτρος Παπαπολυβίου.
Η χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. τραγούδησε τραγούδια σε στίχους Κώστα Μόντη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Υπουργός Άμυνας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικών πλακών προς τιμή του ποιητή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Categories: Uncategorized