Σωματείο Φίλων και Εθελοντών Μουτουλλά

← Πίσω

Σωματείο Φίλων και Εθελοντών Μουτουλλά (ΣΦΕΜ)

Μήνυμα της Προέδρου

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι,

Το Σωματείο μας, επιγραμματικά αναφέρουμε ότι το «Σωματείο Φίλων και Εθελοντών Μουτουλλά» έχει αποκτήσει τη νομική του υπόσταση και είναι επίσημα εγγεγραμμένο ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, από την 26η Ιανουαρίου του 2019 και από τότε συνεχίζει την προσπάθειά του για επίτευξη των στόχων που έχει θέσει και που είναι επίσημα καταγεγραμμένοι στο καταστατικό του. Οι στόχοι αυτοί εμπλουτίζονται και με νέους σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά στη μικρή μας Κοινότητα και πάντοτε στα πλαίσια της αρχής του εθελοντισμού και της αφιλοκερδούς προσφοράς.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας ήταν και είναι, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, να πραγματοποιηθεί το έργο του εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου του εξωκλησιού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Είμαστε ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτουλλά, έχει ολοκληρωθεί η ωρίμανση του έργου αυτού, έχει εκδοθεί η πολεοδομική άδεια και η άδεια οικοδομής και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι το «Έργο του εξωραϊσμού του εξωκκλησιού του Σωτήρος», προχωράει σε μικρές φάσεις κατά τμήματα. Έτσι με τη συνεργασία πάντοτε του Κοινοτικού Συμβουλίου μας, θα επιδιωχθεί η σταδιακή εξασφάλιση κονδυλίων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και το Υφυπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση του Έργου. Καλό είναι να γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι οποιεσδήποτε διαδικασίες σχετίζονται και εξαρτώνται από κρατικές υπηρεσίες είναι αρκετά χρονοβόρες και πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος περικοπής κονδυλίων, ιδιαίτερα την χρονική αυτή περίοδο που διανύουμε με την παγκόσμια αναταραχή λόγω Κορωνοϊού και Πολέμου. Παρόλα αυτά ως πρώτο κομμάτι υλοποίησης, ολοκληρώθηκε η περίφραξη του χώρου και η παροχή μόνιμου ηλεκτρικού ρεύματος στο εκκλησάκι.

Εκτός από τα πιο πάνω, θα ήθελα να προσθέσω ότι το ΣΦΕΜ σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Κοινότητάς μας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, είναι έτοιμο να προσφέρει και να συμβάλει στη βελτίωση και εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου του εξωκκλησιού του Αγίου Μάμα. Ήδη έχει δηλώσει με προθυμία παρόν στο να βοηθήσει και σε αυτό το έργο.
Όσοι και όσες από εσάς επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε ως νέα μέλη. Η ομάδα μας έχει σπουδαίο έργο να επιτελέσει και όσο περισσότεροι είμαστε τόσο το καλύτερο. Καλή δουλειά σε όλους μας!

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Εκ μέρους του σωματείου

Μαρία Κωνσταντίνου
Πρόεδρος ΣΦΕΜ

Αίτηση Εγγραφής Μέλους
Αίτηση Εγγραφής Μέλους με εθελοντική δράση