Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις

Αρτοποιεία Χαράλαμπος Αγαθοκλέους ΛΤΔ
Τηλέφωνο: 22952341, 22952319
Φαξ: 22952540
E-mail: char_agathokleous_ltd@hotmail.com

Οι ντόπιοι αλλά και ο κάθε επισκέπτης μπορεί να γευτεί νόστιμα και υγιεινά αρτοσκευάσματα, καθώς και γλυκίσματα διαφόρων ειδών. Όλα αυτά θα τα συναντήσετε στον παραδοσιακό φούρνο «Το ΜΑΡΑΘΕΥΤΙΚΟ». Μετράει περίπου μισό αιώνα λειτουργίας, μεγαλώνοντας 4 γενεές της οικογένειας Χαράλαμπος Αγαθοκλέους. Η επιχείρηση μας υπόσχεται για τα επόμενα έτη ακόμα καλύτερη ποιότητα προϊόντων και εξυπηρέτηση!

Μην παραλείψετε να γευτείτε την φημισμένη ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΤΑ και το παραδοσιακό ψωμί με προζύμι.

Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε τα ωραιότερα λουκούμια για το γάμο σας.

Μάριος Χριστοδούλου
Τηλέφωνο: 99815434

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον κ. Κώστα Χριστοδούλου τη δεκαετία του 80. Από τότε και ως σήμερα, παρέχουμε στους πελάτες μας με συνέπεια και εργατικότητα κάθε είδους αλουμινοκατασκευές, κουφώματα αλουμινίου, σιδηροκατασκευές ακόμα και υδραυλικά (πάσης φύσεως). Η εμπειρία μας και τα αποτελέσματα των εργασιών μας, όχι μόνο σε επίπεδο αλουμινίου και σιδήρου, αλλά και σε υδραυλικά θέματα, μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να αισθανόμαστε σίγουροι και να κοιτάμε τον κάθε μας πελάτη ως μια νέα πρόκληση και μια καινούρια δημιουργία.

Αθανάσιος Περικλής (Πρόσφυγας)

Τηλέφωνο: 99196561

Η Επιχείρηση δραστηριοποιείται στο χωριό από το 1974 κατασκευάζοντας πάσης φύσεως ξύλινες κατασκευές. Αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις, επισκευές και συντηρήσεις οικιών.

Ξυλουργικές εργασίες, ειδικές κατασκευές, έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες, κουφώματα, πόρτες εσωτερικές και εξωτερικές και έπιπλα για κάθε χώρο.

Ο Μουτουλλάς ήταν το μόνο χωριό της Κύπρου στο οποίο κατασκευάζονταν σκάφες και βουπποσάνιδα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε εξήγηση γι αυτήν τη μοναδικότητα.

Με το επάγγελμα αυτό ασχολήθηκαν διαχρονικά πάρα πολλοί κάτοικοι του χωριού. Οι κυριότερες χρήσεις της σκάφης ήταν: ζύμωμα, πλύσιμο ρούχων, λούσιμο, κούνια, τοποθέτηση τροφής για ζώα (κυρίως χοίρων) κ.ά.

Ακόμη χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά εργαλεία των σκαφάδων: κουνιά, χαρκόφτας, καταρράκτης (κοντός και μακρύς), ξινάρι, κουδούτσι, σκεπάρνι, ρουκάνι, ράσπα, μέτρο, μπάρα, σπάγγος.

Το επάγγελμα και την παράδοση συνεχίζουν οι:

• Ιωάννης Δημοσθένους
Τηλέφωνο: -------

• Νεόφυτος Οικονομίδης
Τηλέφωνο: 22952139

• Ιωάννης Καλογήρου
Τηλέφωνο: 22952337

Πάμπος Κυριακίδης

Τηλέφωνο: 97689728

Το γνωστό πλέον Καφενείο Κυριακίδη, το οποίο είναι διάσημο για τους λαχταριστούς λουκουμάδες της Πατρούς.

Είναι ένα ιστορικό καφενείο που προσφέρει ίσως τους δημοφιλέστερους λουκουμάδες του νησιού, σημείο αναφοράς του Μουτουλλά, με μεγάλη βεράντα και υπέροχη θέα. Οι ξακουστοί του λουκουμάδες μετρούν μία ιστορία πέραν των ενενήντα ετών.

Σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, καφέ και διάφορα ποτά.

Το φαγητό μπορεί να σερβιριστεί κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, έως μια μέρα πριν.