Τομείς ανάπτυξης στην Κοινότητα

Published by moutoullas on

← Πίσω
Διάφοροι τομείς ανάπτυξης στην Κοινότητα μας

Κοιμητήριο της Κοινότητας

Έχει εκδοθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας για το κοιμητήριο της Κοινότητας Μουτουλλά. Στο παρόν στάδιο έχει ολοκληρωθεί ο απαραίτητος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για ευπρεπισμό του χώρου και τα σχέδια έχουν ήδη υποβληθεί για έκδοση Πολεοδομικής Άδειας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διεπίστωσε από πολύ νωρίς ότι το κοιμητήριο έχρηζε άμεσης συντήρησης και επιδιόρθωσης, λόγω σοβαρών προβλημάτων χρόνιας φθοράς. Στην προσπάθεια του να κινήσει τις διαδικασίες για αποκατάσταση και ευπρεπισμό του χώρου προέκυψε η ανάγκη για αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος, λόγω σοβαρού προβλήματος επέμβασης 80 τ.μ. σε γειτονικό ιδιωτικό τεμάχιο. Το πρόβλημα λύθηκε με την ευγενή δωρεά του ιδιοκτήτη κύριου Κουντούρη, ο οποίος παραχώρησε στην Κοινότητα τα 80 τ.μ. από την ιδιωτική του περιουσία, για να καταστεί δυνατή η επιδιόρθωση και αποκατάσταση του Κοιμητηρίου.

Το κτήριο της πρώην ΣΠΕ Μουτουλλά ξανά στη διάθεση της Κοινότητας

Το κτήριο στο οποίο λειτουργούσε η πρώην ΣΠΕ Μουτουλλά έχει περιέλθει ξανά στην ιδιοκτησία της κοινότητας μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το κτήριο βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μουτουλλά με καθεστώς εκμίσθωσης. Το Κοινοτικό Συμβούλιο καταβάλλει ήδη εντατικές προσπάθειες για την αξιοποίησή του εν λόγω κτηρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της κοινότητας.

Αντικατάσταση υφιστάμενου ασύρματου δικτύου (WiFi Internet)

Η κοινότητα μας έχει αιτηθεί σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα να λάβει τη χορηγία για την αντικατάσταση του υφιστάμενου ασύρματου δικτύου (WiFi Internet). Η αίτηση έχει εγκριθεί και η Κοινότητα Μουτουλλά κέρδισε αυτή τη σημαντική χορηγία.
Εξασφάλισε με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να παρέχει στους κατοίκους και επισκέπτες της Κοινότητας αυτήν την υπηρεσία, εκσυγχρονισμένη και με ανώτερες τεχνολογικές προδιαγραφές μέχρι την άνοιξη του 2021.

Δες την ανακοίνωση εδώ
Categories: Uncategorized